Unelmasta tavoitteeksi – tuloksena yli 100 000 euron liikevaihto

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Unelmasta tavoitteeksi – tuloksena yli 100 000 euron liikevaihto

Tässä blogitekstissä kerron oman tarinani siitä, miten tärkeää on asettaa tavoitteita, jos oikeasti haluat saavuttaa haluamiasi asioita. Tavoitteiden asettaminen auttaa muuttamaan omaa tekemistä ja mielentilaa tavoilla, jotka edesauttavat tavoitteen saavuttamista. Alat toimia lähes huomaamatta tavoitteen vaatimalla tavalla, etkä tyydy pelkästään haaveiluun kotisohvallasi.

Viime vuonna asetin itselle tavoitteeksi laskuttaa yritykseni kautta 10 000 euroa kuukaudessa. Olin tuolloin yrittäjyyteni alkutaipaleella ja kuukausilaskutukseni oli murto-osan tuosta tavoitesummasta. Rima oli tilanteen huomioon ottaen siis korkealla, mutta päätin siitä huolimatta pitää tavoitteestani kiinni. 

Pian sainkin huomata, että asettamani tavoite vaikutti minuun ja tapaani tehdä töitä tavoitteeni eteen erityisellä tavalla. Se sai minussa ja työtavoissani aikaan monia muutoksia – ja nämä muutokset mahdollistivat sen, että pian vastaan tuli kuukausi, jonka aikana onnistuin laskuttamaan yritykseni kautta 12 700€ . Tilikauden lopussa tuloksena oli yli 100 000 € liikevaihto. Olin saavuttanut tavoitteeni!

Myöhemmin tässä tekstissä paljastan sinulle, mitkä ovat ne kuusi asiaa, jotka tavoitteen asettaminen saivat minussa aikaan. Samat kuusi asiaa ovat niitä hyötyjä ja syitä, joiden vuoksi tavoitteiden asettaminen kannattaa!

Mielikuvaharjoittelu ja manifestointi tavoitteiden saavuttamisen tukena

Tavoitteen asettaminen ei automaattisesti tarkoita sitä, että työtapasi paranevat ja pääset nopeasti etenemään unelmaasi kohti. Lähtökohta tavoitteen saavuttamiselle onkin se, että uskallat päästää omat unelmasi mieleesi, etkä vielä murehdi, miten helvetissä onnistut ikinä saavuttamaan haluamasi asiat.

Tärkeää on myös, ettet jatkuvasti keksiä hölmöjä syitä ja pelkoja sille, miksi sinusta ei ole saavuttamaan haluamaasi asiaan. Sellainen ajatusmalli ei vie sinua mihinkään – paitsi ehkä jo tutuksi tulleeseen sohvannurkkaukseen mököttämään. 

Tiedän, että ei ole aina helppoa uskoa itseensä. Mutta katso ympärillesi – näet varmasti menestyneitä ihmisiä, jotka ovat saaneet haluamiaan asioita. Ja saat myös huomata, että he ovat aivan tavallisia ihmisiä, jotka ovat todennäköisesti epäonnistuneet lukuisia kertoja ennen onnistumista. Jos he ovat pystyneet saavuttamaan haluamiaan asioita, totta hemmetissä se voi olla mahdollista sinullekin!

Tavoitteen luotuasi kannattaakin testata mielikuvaharjoittelua. Pidä tavoite mielessäsi päivittäin. Itse puhuin liikevaihtotavoitteestani puolisolleni, vaikka hän välillä hymähtelikin jutuilleni. Kirjoitin myös tavoitettani ylös toistuvasti, jotta se pysyisi mielessäni mahdollisimman kirkkaana. Pidin yllä kiitollisuuden tunnetta siitä, että saavutan asian pian (pidin tätä hieman fucked up -toimintana, mutta jos se toimii, aivan sama)!

Myös manifestointi, mieliuvsharjoittelu, visualisointi – aivan sama miksikä kutsut sitä, liittyy vahvasti tavoitteen saavuttamisessa vaadittavaan voittajan mielentilan saavuttamiseen. Jotkut pitävät  manifestointia pelkkänä huuhaana. Ei kuitenkaan ole kyse siitä, että manifestoimalla asiat alkaisivat vain tipahdella syliisi tekemättä mitään – vaan siitä, että tavoitteesi alkaa tuntua sinulle mahdolliselta ja motivoidut nostamaan perseesi penkistä ja toimimaan haluamiesi asioiden eteen.

Pelkkä manifestointi, mielikuvaharjoittelu tai visualisointi ei siis riitä – tarvitaan toimintaa! Ainakin näin uskon itse. 

Mitä se mielikuvaharjoittelu sitten on? Se tarkoittaa sitä, että uskallat uskoa tavoitteeseesi, sanoa sen ääneen ja nähdä itsesi tavoitteesi saavuttaneena. Voit myös miettiä, millaista elämä olisi, jos olisit jo saavuttanut unelmasi. Miltä sinusta silloin tuntuisi? Miltä tavallinen arkipäiväsi näyttäisi? Heräisitkö aamulla tekemään töitä intoa puhkuen sen sijaan, että kello 6 puhelimestasi käynnistyvä herätyshälytys saisi sinut epätoivon partaalle?

Mielikuvaharjoittelu auttaa sinua myös alitajuisesti etenemään kohti tavoitettasi. Löydät ja tunnistat paremmin mahdollisuuksia ja ratkaisuja, jotka auttavat sinua eteenpäin – sen sijaan, että keksisit sata ja yksi syytä luovuttaa jo ennen kuin olet jo aloittanut. 

6 syytä, miksi tavoitteen asettaminen kannattaa

Kuten jo sanottu, unelma ilman tavoitetta on vain vaaleanpunainen päiväuni. Kun itse asetin konkreettisen tavoitteen ja saavutin sen, ymmärsin todenteolla, miten suuri vaikutus sillä oli minuun ja tekemiseeni. Seuraavaksi kerron sinulle kuusi hemmetin hyvää syytä sille, miksi tavoitteita kannattaa asettaa. Nämä kuusi hyötyä sain itse kokea tavoitteen asetettuani.

1.Tavoitteen asettaminen auttaa kehittymään

Tavoitteen asettaminen on samalla päätös. Päätös tehdä töitä haluamiesi asioiden eteen. Tämä päätös pakottaa sinut aloittamaan, vaikket olisi vielä valmis. Ja tekeminen onkin tehokkain keino kehittyä.

Olipa tavoitteesi sitten tuplata yrityksesi liikevaihto, vaihtaa alaa tai aloittaa oma podcast, on varmaa, että tulet kehittymään. Kaikenlaisia tavoitteita yhdistää se, että joudut tekemään jotain, mitä et ole ennen tehnyt. Tavoitteita ei saavuteta vaan pitäytymällä tutussa ja turvallisessa.

2. Tavoitteellisuus pakottaa sinut miettimään ajankäyttöäsi 

Meillä jokaisella on salaisia paheita, pieniä aikasyöppöjä, jotka hotkaisevat välillä yllättävän pitkiä palasia päivästä. Kun asetat tavoitteen, sinun on myös pakko oppia löytämään nämä aikasyöpöt, jotta ehdit tehdä kaiken tarpeellisen.

Tehokas ajankäyttö ja hyvät ajankäyttötaidot eivät kuitenkaan tarkoita sitä, että sinun pitäisi käyttää kaikki aikasi hyödyllisesti ja tavoitettasi kohti puurtaen. Päinvastoin, myös rentoutuminen on tärkeää, jotta jaksat. On ihan ok välillä juuttua suosikki tosi-tv-sarjan ääreen vaikka koko illaksi, jos saat siitä iloa. 

Ajankäyttötaitojen suhteen kehitys tapahtuukin siinä, että tunnistat aikasyöpöt ja tiedostat, miten ne vaikuttavat tavoitteisiisi. Jos esimerkiksi huomaat, että käytät aikaasi tiettyihin asioihin vain tottumuksesta, etkä sen takia, että nauttisit siitä, kannattaa miettiä miksi teet sitä – ja voisitko tehdä jotain mielekkäämpää, joka veisi sinua tavoitteitasi kohti? Kun ajankäyttötaitosi ovat kunnossa, tiedät, mitkä rentoutumishetket haluat itsellesi sallia ja milloin. Voit siis hyvällä omallatunnolla varata aikaa pelkälle löhöilylle sohvannurkassa.

Samalla opit karsimaan pois ne aikasyöpöt, jotka vievät aikaa tavoitteiltasi ihan turhaan. Jos esimerkiksi huomaat nappaavasi puhelimen käteen useamman kerran tunnissa vain selaillaksesi loputonta Instagramin kuvavirtaa ilman sen kummempaa päämäärää, voit kokeilla rajoittaa somen käytön vain tiettyihin aikoihin. Useat lyhyet sometuokiot voivat hotkaista päivästä jopa tunteja – ja harvoin näistä hetkistä jää paljoakaan käteen. Ja ajattele, mitä voisit saada siinä ajassa aikaan tavoitteesi eteen.

3. Itseluottamuksesi kasvaa

Tavoitteet on tehty saavutettaviksi. Ja kun saavutat itsellesi asettamasi tavoitteen, on tunne sanoinkuvailemattoman hyvä. Kun siis huomaat, että onnistuit perustamaan yrityksen ja elättämään itsesi, kirjoittamaan kirjan, viettämällä vuoden työskennellen ulkomailla tai saamaan unelmiesi työpaikan, voit olla itsestäsi hiton ylpeä. Tavoitteissa onnistuminen antaa sinulle potkua tulevaisuuteen, ja vieläkin suuremman tavoitteen saavuttaminen alkaa tuntua mahdolliselta.

4. Opit fokusoimaan oikeisiin asioihin

Ennen kuin päätin muuttaa urani suuntaa, ajelehdin elämässäni eteenpäin kuin merisairas kissa polkuveneessä. Menin sinne, minne nokkani milloinkin osoitti ja monesti en mennyt yhtään minnekään. 

Näin käy helposti ilman tavoitteita. Tavoitteiden kautta tulee huomattavan paljon helpommaksi päättää, mihin omat voimavarat kannattaa keskittää. Tavoitteiden avulla et enää haahuilee päämäärättömästi ja tiedät aina, mitä sinun seuraavaksi kannattaa alkaa tehdä. Kaikkea valveillaoloaikaa ei tietenkään kannata juosta uratavoitteiden perässä. Muista nauttia tästä hetkestä, vaikka etenetkin kohti tavoitteitasi!

5. Voit seurata edistymistäsi ja tiedät edistyväsi

Jos päätät ryhtyä bloggaajaksi ja alat vain kirjoittamaan ilman tavoitetta, on paljon vaikeampi seurata omaa edistymistä. Jos sinulla taas on selkeä tavoite, vaikkapa “kolmen kuukauden kuluttua minulla on oma blogi, jonne olen julkaissut 5 blogipostausta”, hommaa on paljon selkeämpää edistää. 

Kun tiedät lopullisen tavoitteesi, voit tehdä siitä helpommin toteutettavan pilkkomalla sen osiin välitavoitteiksi. Omasta blogista haaveilevana voisit suoraan laskea, että luot blogisi ja kirjoitat ensimmäisen blogipostauksen kuukauden aikana ja siitä eteenpäin kaksi blogipostausta kuukaudessa, sinulla on kolmen kuukauden kuluttua koossa 5 postausta ihan omassa blogissasi.

Välitavoitteet myös ohjaavat toimintaasi, kun sinun ei tarvitse koko ajan miettiä, mitähän pitäisi tehdä ja mihin mennessä. Välitavoitteiden kautta eteneminen on myös hurjan palkitsevaa. Niinä hetkinä, kun tuntuu, ettet ikinä pääse lopulliseen tavoitteeseesi, voit miettiä kuinka monta välitavoitetta olet ehtinyt saavuttaa sen jälkeen kun aloitit.

6. Saat rutkasti motivaatiota

Motivaation pohjana on aina tavoite. Jos motivoidut tallustamaan jääkaapille ja tekemään itsellesi voileivän, koska sinulla on nälkä, sinulla on tavoite – tehdä itsellesi syötävää, jotta saisit mahasi kurinan taltutettua. Jos taas motivoidut valmistautumaan palkkakeskusteluun huolellisesti, todennäköisesti tavoitteesi on saada mehevä palkankorotus. Jos tavoitteesi on saada ensimmäinen asiakas yrityksellesi, todennäköisesti alat etsiä ja kontaktoida potentiaalisia asiakkaita. 

Asettamalla tavoitteita, varmistat, että pysyt motivoituneena. Motivaatiota lisää myös tavoitteen saavuttaminen, sillä mikäpä mukavempaa kuin jatkaa eteenpäin onnistumisen jälkeen.

Joko olet vakuuttunut siitä, että tavoite kannattaa asettaa? 😉 Lähde nyt siis pohtimaan, mitä oikeasti haluat – mikä olisi sellainen tavoite, jonka eteen olet valmis näkemään vaivaa? Aseta aina vain sellaisia tavoitteita, jotka kumpuavat sinun unelmistasi ja toiveistasi, ei jonkun muun. Ja muista nauttia – hyvällä fiiliksellä asiat sujuvat helpommin ja hauskemmin!

Ja jos sinusta tuntuu, että tarvitset vielä hieman uskallusta, ennen kuin uskallat ottaa härkää sarvista ja asettaa tavoitteesi, lataa maksuton opas, jossa jaan 5 harjoitusta, jotka auttavat sinua selättämään epäonnistumisen pelon. ♥

Oman elämäsi Superstara maksuton opas

“Mulla oli vihdoin viikonlopuna aikaa tutustua sun oppaseen. Siitä sai ihanasti lisää rohkeutta ja motivaatiota lähteä kehittämään omaa juttua eteenpäin. 😍 Se oli hyvä semmoinen ns. ”potku perseelle”, että älä enää unelmoi vaan ala tehdä. 😄  Ja kiva, että siinä käsiteltiin juuri pelkoa ja epäonnistumisia, koska niiden ajatusten kanssa kamppailee varmasti moni. Kiitos siis! 💕🙏”

– Jenna, valmentaja & opiskelija

Lataa maksuton opas ja luo unelmiesi ura tai bisnes!

Taru_opaskuva_v5

Menikö pelko pöksyyn, kun pitäisi ryhtyä toimiin ammatillisten tavoitteidesi saavuttamiseksi?

Kammoksuttaako ajatus alanvaihdosta, uuden työn hakemisesta, yrittäjäksi hyppäämisestä tai seuraavan askeleen ottamisesta kohti unelmiasi?

Lataa opas, heitä hyvästit epäonnistumisen pelolle ja anna palaa!

Opas sisältää viisi harjoitusta, jotka auttavat sinua etenemään kohti unelmiasi.

[themify_button link=”#lataaopas”]Lataa opas[/themify_button]

Lataa maksuton opas

Jaa postaus sosiaalisessa mediassa ja kerro, mitä ajatuksia teksti herätti: [shared_counts]

top

categories

Henkilöbrändäys

Lisää lyhyt kuvaus kategorian sisällöstä tähän.

Henkilöbrändäys

Lisää lyhyt kuvaus kategorian sisällöstä tähän.

Henkilöbrändäys

Lisää lyhyt kuvaus kategorian sisällöstä tähän.

Henkilöbrändäys

Lisää lyhyt kuvaus kategorian sisällöstä tähän.

Henkilöbrändäys

Lisää lyhyt kuvaus kategorian sisällöstä tähän.

Jatka lukemista

valitse

kategoria

Henkilöbrändäys

Lisää lyhyt kuvaus kategorian sisällöstä tähän.

Henkilöbrändäys

Lisää lyhyt kuvaus kategorian sisällöstä tähän.

Henkilöbrändäys

Lisää lyhyt kuvaus kategorian sisällöstä tähän.

Henkilöbrändäys

Lisää lyhyt kuvaus kategorian sisällöstä tähän.

Ilmoittaudu mukaan yrittäjille, asiantuntijoille ja freelancereille suunnattuun maksuttomaan koulutukseen tiistaina 30.11 klo 16 – Median Superstaraksi ilman pr-budjettia!

Hyväksy