Näytä mitä osaat ja rakenna vahva henkilöbrändi – 5 vinkkiä!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Näytä mitä osaat ja rakenna vahva henkilöbrändi – 5 vinkkiä!

Nykyaikana meillä on ennennäkemättömät mahdollisuudet tuoda osaamistamme esille täysin ilmaiseksi useiden silmäparien nähtäville – kiitos internetin. Siitä huolimatta suuri osa jättää hyödyntämättä nämä huikeat mahdollisuudet. 

Syitä oman osaamisen piilotteluun on useita. Yksi ei tiedä, miten sitä osaamista pitäisi tuoda esiin. Toinen taas ajattelee kainoon perisuomalaiseen tapaan, ettei itseään tohdi alkaa kehumaan – sehän olisi vastenmielistä itsensä tyrkyttämistä! Kolmas puolestaan perustaa näkemyksensä varmasti monelle tuttuun lausahdukseen “kyllä osaajat haetaan töihin vaikka kotisohvalta”. 

Enkä kiellä sitä, etteikö osaajia voitaisi hakea töihin kotisohvalta. Se nimittäin on täysin mahdollista. Helpommalla kuitenkin pääset, kun tiedät mitä osaat ja uskallat näyttää sen. Kukaan ei nimittäin osaa ottaa sinuun yhteyttä, jos ei tiedä osaamisestasi.

Osaamisen esille tuominen on henkilöbrändäämistä

Oman osaamisen esille tuominen liittyy vahvasti henkilöbrändin rakentamiseen. Monet nimittäin ajattelevat, että henkilöbrändäys on itsensä kehuskelua ja kalliiden vaatteiden ja uutuuttaan kiiltävän auton esittelyä. Toki osa rakentaa brändiään näin ja se on täysin ok. Mutta se ei tarkoita, että sinun täytyisi tehdä niin. Tärkeintä on, että kun rakennat henkilöbrändiä, se on luontevaa ja kuvastaa sinua itseäsi – ei jotain muuta heppua.

Ja nyt seuraakin hyviä uutisia myös sinulle, joka arastelet itsesi kehumista ja kuvittelet, että henkilöbrändäys vaatii pyöriäkseen sirkuksen leijonineen ja elefantteineen.

Salaisuus tulee tässä: Yksinkertaisimmillaan henkilöbrändäys on sitä, että jaat muille hyödyllistä tietoa omasta osaamisalueestasi, autat ja keskustelet aidosti omana itsenäsi ja omalla tavallasi tuoden samalla persoonaasi ja arvojasi esille. Tällä tavalla saat tuotua osaamistasi esiin luontevasti. 

Henkilöbrändäykseen ei skannata suhtautua turhan monimutkaisesti. Pääasia on, että alat viestiä aihepiiristä, joka saa sinut hykertelemään innostuksesta ja tuotat arvoa muille. Olen varma, että myös sinulla on jokin tällainen hykerryttävä mielenkiinnonkohde, ja sellaisesta viestiminen onnistuukin usein yllättävän helposti, kunhan vain uskallat avata suusi ja rajata aiheesi. 

Omasta osaamisesta viestiminen avaa ovia urakehitykselle

Minulle henkilöbrändäämisen hyödyt olivat selkeät. Kun aloin viestiä osaamisestani, huomasin nopeasti homman kannattavaksi. Kun ihmiset alkoivat tietää ja muistaa osaamiseni, he tiesivät tulla kysymään palvelua minulta silloin, kun tarve osui eteen. Yrittäjälle henkilöbrändäämisen hyödyt näkyvätkin nimenomaan suurempana asiakasvirtana ja kiinnostavina mahdollisuuksina. Kaikkea aikaa ei tarvitse eikä pidä käyttää sosiaalisessa mediassa roikkumiseen, sillä vahva ja pitkäjänteisesti rakennettu henkilöbrändi ohjaa asiakkaita ja työmahdollisuuksia luoksesi muutenkin. 

Henkilöbrändäämisen ja osaamisen esille tuomisen hyödyt eivät kuitenkaan ole pelkästään yrittäjille. Myös työnhakijat ja palkkatyöläiset hyötyvät oman osaamisensa esille tuomisesta. Palkkatyöläinen on paremmassa asemassa työpaikallaan. Hän saa enemmän mahdollisuuksia kehittää työnkuvaansa ja asemaansa haluamaansa suuntaan, mikä näkyy useimmiten myös palkkapussissa.

Työnhakijalle oman osaamisen esille tuominen sen sijaan helpottaa työnhakua huomattavasti. Henkilöbrändäävä työnhakija jää vahvemmin rekrytoijien mieleen. CV- ja hakemusrumbaa ei todennäköisesti tarvitse jatkaa kuukausikaupalla ennen kuin työpaikka avautuu. Usein käy myös niin, että saat työtarjouksia jo ennen kuin ehdit etsimään avoimia paikkoja. 

Oman osaamisen esille tuomisen hyödyt ovat siis selvät. Yllä kuvailemieni tulosten saavuttaminen vaatii kuitenkin pitkäjänteistä ja säännöllistä työtä. Henkilöbrändääminen kannattaa ehdottomasti aloittaa mieluummin ennemmin kuin myöhemmin. Älä juutu miettimään asiaa liian strategisesti tai monimutkaisesti. Pääasia on, että aloitat!

5 vinkkiä, miten aloittaa henkilöbrändin rakentaminen ja oman osaamisen esille tuominen

Jotta pääsisit alkuun, olen koonnut sinulle viisi konkreettista asiaa, joista voit lähteä liikkeelle tuodakseni osaamistasi esille.

1. Ota some haltuun

Todennäköistä on, että kohderyhmä, jolle haluat viestiä osaamisestasi, on läsnä sosiaalisessa mediassa. Eläkeläiset löydät Facebookista, nuoret TikTokista ja bisnespäättäjät LinkedInistä. Onkin tärkeää, että ennen valinnan tekemistä mietit, mitä haluat henkilöbrändin rakentamisella saavuttaa ja kenelle haluat viestiä osaamisestasi. Se määrittää paljon, missä kanavassa sinun kannattaa olla läsnä. 

Valitse itsellesi yksi tai kaksi kanavaa, joihin aiot panostaa. Jos yrität heilua joka kanavassa, aiheutat itsellesi vain päänsäryn ja huolimattomasti hoidetut somekanavat, jotka tuskin viestivät ulospäin sitä, mitä haluat.  

Kun valloitat sosiaalisen median, hio myös profiilisi kuntoon. Ota itsestäsi selkeä profiilikuva, josta sinut tunnistaa ja tuo profiilissasi selkeästi esille kuka olet, mitä tilisi tarjoaa ihmisille ja miten sinut tavoittaa.

2. Jaa osaamistasi ja apuasi

Oman osaamisen esille tuominen ei tarvitse eikä pidäkään olla pelkkää itsensä kehuskelua. Parhaan kuvan annat itsestäsi ja osaamisestasi jakamalla ajatuksiasi, oivalluksiasi ja tietämystäsi avoimesti.

Pyri viestimään pitkäjänteisesti ja säännöllisesti äläkä pelkää tuoda esiin persoonasi. Persoonaton ja tasapaksu sisältö saa todennäköisesti sinutkin haukottelemaan. Et varmastikaan halua itsekään tuottaa sisältöä, josta et itsekään innostu.

Muista, ettei sinun tarvitse olla loistava kirjoittaja voidaksesi tuoda esille osaamistasi. Valitse juuri sellainen tapa jakaa osaamistasi, mikä sopii sinulle! Sen ei tarvitse olla blogi. Jos tykkäät puhua, voit kuvata vaikkapa videoita. Tai jos oman naamataulun kuvaaminen arveluttaa, harkitse vaikkapa podcastia. Testaa, mikä tapa sopii sinulle parhaiten ja mistä yleisösi pitää!

3. Osallistu keskusteluun

Kenties kaikista luontevin tapa oman osaamisen esille tuomiseen on osallistua keskusteluun. Kommentoi siis rohkeasti muiden julkaisuihin ja liity mukaan alaasi liittyviin keskusteluryhmiin. Jos joku kysyy neuvoa asiassa, jossa sinä osaat auttaa, on aikasi toimia – tarjoa apuasi ja osaamistasi hänelle. 

Keskusteluun osallistujana alat vähitellen jäädä ihmisten mieleen oman alasi vahvana osaajana ja myös todella avoimena ja auttavana persoonana. Mikäpäs sen mukavampaa. 

4. Luo verkkosivut

Omat verkkosivut on oiva keino laittaa osaamisesi esille yhteen paikkaan. Verkkosivuillasi voit esitellä osaamistasi työnäytteiden muodossa tai vaikkapa halutessasi kirjoittaa artikkeleita. Kun luot verkkosivut omalla nimelläsi, ihmiset löytävät sieltä olennaisen tiedon sinusta helposti.

5. Osallistu tapahtumiin ja tapaa ihmisiä 

Huom: Tietenkään nyt ei ole suositeltavaa tavata ihmisiä vallitsevan epidemian ja rajoitusten vuoksi, mutta normaalitilanteessa suosittelen tätä. 🙂

Älä juutu pelkästään virtuaalimaailmaan. Ihmisiä kannattaa tavata myös livenä. Osallistu siis tapahtumiin, joissa voit kohdata samanhenkisiä ihmisiä. Sillä ei ole väliä, ovatko he juuri samalta alalta, sillä ihmisten kohtaamisesta on hyötyä aina.

Tai jos tapahtumat eivät ole sinun juttusi, voit myös tutustua uusiin ihmisiin pyytämällä heitä lounaalle tai kahville. 

Kyllä, voit siis laittaa viestiä kiinnostavalle tyypille, jota et ole koskaan tavannut ja pyytää tapaamista. Voin luvata, että pääsääntöisesti ihmiset suostuvat mielellään tällaisiin ehdotuksiin.

Tutustuessasi ihmisiin he oppivat osaamisestasi ilman, että keskityt siitä varsinaisesti kertomaan. 

Jos oman osaamisen esille tuominen hirvittää vielä näiden vinkkien jälkeen, lataa alta maksuton oppaani. Oppaassa jaan 5 harjoitusta pelkojen voittamiseen, jotta sinä löydät rohkeuden alkaa rakentaa unelmiesi uraa ja elämää. ♥

Taru_opaskuva_v4

“Tykkäsin todella paljon oppaasta. Se on helppolukuinen, mutta täynnä asiaa. Se etenee johdonmukaisesti eri teemojen kautta eteenpäin samalla kannustaen lukijaa luomaan mielikuvia omaan elämäänsä, unelmiin ja pelkojen kumoamiseen liittyen. “

– Iiris, kouluttaja & sisällöntuottaja

Lataa maksuton opas ja luo unelmiesi ura tai bisnes!

Taru_opaskuva_v5

Menikö pelko pöksyyn, kun pitäisi ryhtyä toimiin ammatillisten tavoitteidesi saavuttamiseksi?

Kammoksuttaako ajatus alanvaihdosta, uuden työn hakemisesta, yrittäjäksi hyppäämisestä tai seuraavan askeleen ottamisesta kohti unelmiasi?

Lataa opas, heitä hyvästit epäonnistumisen pelolle ja anna palaa!

Opas sisältää viisi harjoitusta, jotka auttavat sinua etenemään kohti unelmiasi.

[themify_button link=”#lataaopas”]Lataa opas[/themify_button]

Lataa maksuton opas

Jaa postaus sosiaalisessa mediassa ja kerro, mitä ajatuksia teksti herätti: [shared_counts]

top

categories

Henkilöbrändäys

Lisää lyhyt kuvaus kategorian sisällöstä tähän.

Henkilöbrändäys

Lisää lyhyt kuvaus kategorian sisällöstä tähän.

Henkilöbrändäys

Lisää lyhyt kuvaus kategorian sisällöstä tähän.

Henkilöbrändäys

Lisää lyhyt kuvaus kategorian sisällöstä tähän.

Henkilöbrändäys

Lisää lyhyt kuvaus kategorian sisällöstä tähän.

Jatka lukemista

valitse

kategoria

Henkilöbrändäys

Lisää lyhyt kuvaus kategorian sisällöstä tähän.

Henkilöbrändäys

Lisää lyhyt kuvaus kategorian sisällöstä tähän.

Henkilöbrändäys

Lisää lyhyt kuvaus kategorian sisällöstä tähän.

Henkilöbrändäys

Lisää lyhyt kuvaus kategorian sisällöstä tähän.