Miksi yrityksen medianäkyvyys on salainen aseesi erottautumiseen, tunnettuuden ja myynnin kasvattamiseen?

MEDIANÄKYVYYS-OPAS
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Saatat ehkä miettiä, miksi sinun pitäisi nousta esille mediassa yrittäjänä ja asiantuntijana – miksi yrityksen medianäkyvyys on tärkeää? Minähän olen jo LinkedInissä, Instagramissa ja muissa tärkeissä kanavissa. Eikö se ansaittu medianäkyvyys ole jo vähän “so last season”?

 

Vastaus on NO EI HITOSSA!

 

Palataanpa ajassa hieman taaksepäin…

 

Halu erottautua johdatti minut medianäkyvyyden äärelle

 

Kun vuonna 2017 aloitin yritykseni, aloin etsiä keinoja muista yrittäjistä erottautumiseen, jotta tunnettuuden rakentaminen, uusien mahdollisuuksien ja asiakkaiden saaminen olisi helppoa.

 

Ja kuten kymmenet tuhannet muut, etsin “graalin maljaa” sosiaalisesta mediasta, jotta saisin näkyvyyttä ilmaiseksi. Tipuin hieman kovaa ja korkealta, kun odotin somen kautta isoja tuloksia minimaalisella vaivalla. Sittemmin olen ymmärtänyt, että mikään arvokas asia ei tule niin, ettei ole itse valmis laittamaa tikkua ristiin.

 

Vaikka sosiaalinen media osoittautui ajan myötä loistavaksi työkaluksi oman tunnettuuden rakentamiseen, massasta erottautumisen eteen saa silti tehdä paljon työtä ja olla kärsivällinen, sillä lähes jokainen yrittäjä tuntee jo somen voiman ja hyödyntää sitä aktiivisesti oman brändinsä rakentamiseen ja asiakkaiden saamiseen.

 

Tästä syystä halusin löytää myös muita keinoja käyttöön, enkä jättää kaikkea pelkän sosiaalisen median varaan.

 

Tämä johdatti minut uuden asian äärelle…

 

…jonka voimaa harva yrittäjä tiedostaa.

 

Ja tässä se tulee… se on MEDIANÄKYVYYS!

 

Heh, et ehkä yllättynyt – sehän lukee jo otsikossa. 😀

 

Lataa medianäkyvyys-opas

 

Harva yrittäjä hyödyntää medianäkyvyyttä tunnettuuden, brändin ja myynnin kasvattamiseen

 

Kuten tiedät, lukuisat yrittäjät ja yritykset tuntevat jo somen voiman, mutta aniharva hyödyntää medianäkyvyyttä erottautumiseen, tunnettuuden ja uskottavuuden kasvattamiseen, sekä uusien mahdollisuuksien ja asiakkaiden saamiseen.

 

Tässä pieni harjoitus – kuinka monta alasi yrittäjistä, asiantuntijoista ja yrityksistä ovat aktiivisia sosiaalisessa mediassa? Luultavasti huomaat, että aika moni. Entä kuinka moni heistä on jakamassa asiantuntemustaan lehtien sivuilla, kirjoittaa nasevia kolumneja tai kertoo tarinaansa radioaalloilla? Luultavasti et keksi montaa. Voi olla, että mieleesi ei tule kukaan.

 

Tarkoittaako tämä sitten, että kaltaisellasi yrittäjällä ja asiantuntijalla tai yrityksellä ei ole asiaa medioihin? No ei tietenkään tarkoita!

 

Se tarkoittaa tätä:

 

Jos SINÄ olet SE yrittäjä, joka jakaa asiantuntemustaan ja tarinaansa lehtien sivuilla, verkkomedioissa, radiossa tai TV:ssä ja jonka yritys on esillä mediassa, erottaudut välittömästi ja jäät mieleen. Näkyvyys potentiaalisia asiakkaitasi tavoittavassa mediassa ei tuo vain uusia silmäpareja, vaan rakentaa uskottavuuttasi ja luotettavuuttasi alan asiantuntijana.

 

Tämä voi tuoda sinulle merkittävästi uusia asiakkaita heti tai myöhemmin. Lisäksi se voi tuoda lisää haastattelupyyntöjä, sekä uusia mahdollisuuksia (esimerkiksi keikkaa puhujana ja kouluttajana, sponsoridiilejä tai jopa kustannussopimuksen).

 

Jos ET hyödynnä median tuomia mahdollisuuksia, jätät loistavan erottautumiskeinon, rahaa ja uusia mahdollisuuksia pöydälle.

 

Joko ansaittu medianäkyvyys alkaa kuulostaa asialta, johon sinunkin tulisi panostaa?

 

Tehdäänpäs vielä pieni yhteenveto, jos pääsi meni pyörälle paasauksestani.

Miksi yrittäjän, asiantuntijan ja yrityksen kannattaa hyödyntää medianäkyvyyttä?

 

Yrityksen medianäkyvyys kasvattaa tunnettuuttasi, brändiäsi ja uskottavuuttasi

 

Ansaittu näkyvyys medioissa (nyt emme puhu mainoksista, joita kuka tahansa saa lehteen laittamalla rahaa tiskiin) kasvattaa tunnettuuttasi, brändiäsi ja uskottavuuttasi, sekä nostaa sinut ja yrityksesi alasi top auktoriteetiksi.

 

Asiakkaan top of mindiin nouseminen ja myynnin helpottuminen

 

Yrityksen medianäkyvyys oikeassa mediassa (eli sellaisessa, joka tavoittaa potentiaalisia asiakkaitasi) tekee sinut ja yrityksesi tutuksi yleisöllesi. Todennäköistä on, että kun asiakkaasi seuraavan kerran tarvitsee palvelua tai tuotteita, joita yrityksesi tarjoaa, pompsahdat hänen mieleensä ja hän on yhteydessä sinuun. Tämä voi lyhentää myyntisykliä ja tehdä myynnistä helpompaa. Mediassa esillä oleminen edesauttaa myös, että pysyt asiakkaasi mielessä.

 

Uudet asiakkaat ja myynnin kasvu

 

Hieman jatkoa edelliseen, mutta joskus pelkkä yksittäinen juttu mediassa voi räjäyttää tarjouspyynnöt ja myyntisi kasvuun. Joskus tämä vaatii kuitenkin enemmän aikaa ja kärsivällisyyttä. Kaikessa tekemisessä kannattaa tähdätä pitkäjänteiseen tekemiseen ja pitkäkestoisiin tuloksiin, näin myös medianäkyvyyden kanssa.

 

Lisää haastattelupyyntöjä 

 

Yrityksen medianäkyvyys poikii usein lisää haastattelupyyntöjä. Kun toimittajalla on jo aihealueen asiantuntija mielessä (eli sinä), jolla on hyvää ja tärkeää asiaa, hän mielellään haastattelee sinua uudestaan, kun samasta aiheesta kirjoitetaan seuraavalla kerralla. Syy tähän on tietysti se, että ei ole ajallisesti järkevää etsiä joka kerta uusi asiantuntija haastateltavaksi – varsinkin, jos aikataulut ovat tiukat. Todennäköistä on, että jossakin vaiheessa olet go to -asiantuntija, kun omasta aiheestasi halutaan haastatella asiantuntijaa.

 

Uusia työmahdollisuuksia

 

Yrityksen medianäkyvyys  voi tuoda sinulle uusia työmahdollisuuksia. Jos ihmiset näkevät kolumnejasi, kuulevat puheitasi ja lukevat haastattelujasi medioissa, he saattavat huomata, että tuolla on muuten sana hallussa ja että tuon puheita jaksaisi kuunnella lisääkin. Tästä voi seurata se, että sinulle tarjotaan vakiokolumnistin paikkaa, kustannussopimusta tai keikkaa puhujana ja kouluttajana.

 

Saatat siis saada sellaisia mahdollisuuksia, joista et ole edes osannut unelmoida tai uskaltanut sanoa ääneen. Sen lisäksi, että nämä mahdollisuudet ovat mahtavia, ne tuovat lisää rahaa, uskottavuutta ja lisää näkyvyyttä medioissa. Ja kaikki nämä hyödyt moninkertaistuvat.

 

Nyt ehkä mietit, että huippuhomma, mitä tapahtuu seuraavaksi?

 

Annan sinulle kaksi vaihtoehtoa:

 

Lataa maksuton opas, jota olen tarjonnut sinulle tämän tekstin aikana useaan otteeseen, koska se kertoo sinulle 5 tyypillistä virhettä, joita ihmiset tekevät yrittäessään nostaa itsensä tai yrityksensä median parrasvaloihin. Toki kerron oppaassa myös, miten vältät nämä virheet ja miten toimia sen sijaan. Hyödynnän oppaassa omia oppejani, joita olen saanut omasta ja asiakkaiden kokemuksesta medianäkyvyyden suhteen, sekä omaa taustaani toimittajana.

 

Lataa medianäkyvyys-opas

 

Jos olet valmis investoimaan bisneksesi tunnettuuden kasvattamiseen ja nousemaan alasi Superstaraksi, varaa maksuton 20 min konsultaatio, jossa katsotaan mikä olisi sinun yrityksellesi paras tapa nousta mediassa esille ja kuinka voin auttaa teitä siinä. Varaa aika myös silloin, jos haluat kehittää omaa tai tiimisi osaamista siitä, kuinka nousta esille mediassa ilman PR-budjettia, tiedotteita, maksullista mainontaa, suurta someyleisöä ja valmiita mediasuhteita!

top

categories

Henkilöbrändäys

Lisää lyhyt kuvaus kategorian sisällöstä tähän.

Henkilöbrändäys

Lisää lyhyt kuvaus kategorian sisällöstä tähän.

Henkilöbrändäys

Lisää lyhyt kuvaus kategorian sisällöstä tähän.

Henkilöbrändäys

Lisää lyhyt kuvaus kategorian sisällöstä tähän.

Henkilöbrändäys

Lisää lyhyt kuvaus kategorian sisällöstä tähän.

Jatka lukemista

valitse

kategoria

Henkilöbrändäys

Lisää lyhyt kuvaus kategorian sisällöstä tähän.

Henkilöbrändäys

Lisää lyhyt kuvaus kategorian sisällöstä tähän.

Henkilöbrändäys

Lisää lyhyt kuvaus kategorian sisällöstä tähän.

Henkilöbrändäys

Lisää lyhyt kuvaus kategorian sisällöstä tähän.

Ilmoittaudu mukaan yrittäjille, asiantuntijoille ja freelancereille suunnattuun maksuttomaan koulutukseen tiistaina 30.11 klo 16 – Median Superstaraksi ilman pr-budjettia!

Hyväksy